Geslaagde eerste wedstrijden

12/05/2019

Hoorn – Op een zonovergoten zondag hebben de Seagulls op het complex van Urbanus hun eerste wedstrijden afgewerkt tegen Urbanus Hoorn en de Vrijbuiters uit Dronten. De wedstrijden werden gespeeld in de mixed-softbal variant. De selectie bestond uit Alicia, Brian, Chiel, Evan, Judith, Karin, Kayleigh, Martien, Myrthe, Roald en Tim.

Na hartelijk te zijn verwelkomd door onze gastheer en een goede warming-up stond de eerste wedstrijd op het programma. Het sportieve Urbanus gaat de boeken in als de eerste tegenstander ooit voor de Seagulls. Het werd een wedstrijd met vele mijlpalen. De Seagulls begonnen aan slag en de tweede slagvrouw, Kayleigh, wist de bal zo goed te raken dat zij gelijk de eerste twee honkslag in de geschiedenis van de Seagulls noteerde. Niet veel later wist zij ook de eerste run te scoren! De slagbeurt van de Seagulls eindigde met twee gescoorde punten, een geweldig begin!

De pitchers in de eerste wedstrijd waren Alicia en Judith. Beide deden het erg goed en verdienen complimenten voor de snelheid waarmee zij zich het pitchen eigen hebben gemaakt. De volgende behaalde mijlpalen waren de eerste vangbal, deze kwam op naam van Judith, en het eerste gestolen honk door onze snelheidsduivel, Martien.

Ondanks het feit dat Urbanus meerdere runs wist te scoren speelden de Seagulls goed. De onderlinge sfeer sprong eruit. De positieve instelling naar elkaar toe droeg bij aan een leuke wedstrijd. Het spelen van een wedstrijd is een goed leerschool. De eerste wedstrijd werd uiteindelijk met 11-5 verloren.

In de tweede wedstrijd, tegen de sterke Vrijbuiters, stonden Judith en Myrthe op de pitcherplaat. Wederom verdienden beide dames complimenten met hun goede spel. Myrthe wist zelfs een prachtige vangbal te realiseren die na de pitch met grote snelheid naar haar terug werd geslagen. Onze ‘powerhitter’ Brian had een homerun kunnen slaan, maar door een kleine aarzeling kwam hij niet verder dan het derde honk. In de tweede wedstrijd wisten de Seagulls wederom een aantal runs te scoren, maar uiteindelijk bleek Vrijbuiters te sterk. De tweede wedstrijd werd met 12-4 verloren.

Na een gezellige nazit werd Urbanus bedankt voor het organiseren van de wedstrijden en werd koers gezet naar onze thuishaven, Harlingen. Al met al een mooie en gezellig middag voor de Seagulls. De kop is eraf en deze eerste wedstrijden smaken naar meer.

×

Hi!

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor onze trainingen? Start een WhatsApp chat, of stuur een email naar info@noordwestfrieslandseagulls.nl 

× Vragen? WhatsApp ons